Update direkt från Linnéuniversitetet

Sitter med en rapport på skolan nu och jag ser inte längre bokstäver, allvarligt. Jag känner att min motivation fallererar ganska starkt just nu. Tina och jag satt i solen idag och pluggade, mycket roligare! Det är verkligen tufft att studera ett år utan break liksom, första terminen var tuff, lika tuff som det här året och det kunde inte varit mer lämpligt med sommarlov. Men nu känns det så nära, på onsdag smäller det liksom och det är verkligen det enda jag tänker på just nu. Först ska tentan sitta, sedan är det raka vägen mot systemet och firandet! Tur att vi studenter har hittat sätt att belöna oss själva på i alla fall.
Som tur är gick tyska tentan i lördags i Växjö galant, vilket underlättar ganska rejält.
-
En bra replik jag hörde på tv:n hos Tina nyss, bjöd in mig själv på turkiskt kaffe.
"vi blev kära men fick aldrig varann"
-
Vi pratade även om pappor mycket och jag saknar min pappa!

Rättvisan kom äntligen

Ratko Mladic gripen idag, förhoppningsvis. Efter Karadzic och detta nu börjar vi äntligen gå framåt, de som har förlorat sina familjemedlemmar kan i bästa möjliga mån gå vidare med sina liv. Förbrytaren som mördat flera tusen människor i den största massgraven sedan andra världskriget kommer få sitt straff.
Även om jag personligen önskar att straffet innebar något hårdare än att en 69 årig man som redan fått leva sitt liv nästintill klart sätts i ett fängelse för att dö där istället för ett sjukhus. Dessutom är det en stor besvikelse att folket inte har överlämnat honom av annan anledning än just att få bli medlemmar i EU.
I media må detta se bra ut men för oss som har anknytning, mer eller mindre, finns hatet fortfarande kvar och sprids även till kommande generationer. Som Admir Buljubasic, en man som var med i en dokumentär som heter världens händelser och har förlorat halva sin familj men själv kom undan, säger så måste vi försöka gå vidare. Han och alla vi andra har rätten samt plikten att komma ihåg för alltid men krig är något som inte undgår någon världsdel.
Men det här är ett framsteg, definitivt.

Me against the world

Sitter hemma på min fåtölj, med datorn i knät och skriver lite halvt på konsumentrapporten.
Sen kom jag in på youtube och satte på Tupac. OMG vad längesen, jag älskade att lyssna på honom för några år sedan. Eller ganska många år sedan, dessutom hade jag på mig mina baggy jeans idag och igår vilket fick mig att känna att jag går i sexan igen, love it. Har massa skrivor kvar hemma hos mor och far som jag tänker lyssna på i sommar. En vecka kvar and me is getting the fuck out of Kalmar!
Jag vill booooort boooort härifrån.
Jag hittar ingen motivation men jag vill ändå fixa det här sista så jag försöker pusha mig själv så gott det går. Det ska gå vägen, det ska det! Har hörts med många vänner på sista tiden om att ses i sommar, som jag inte sett på evigheter och det får mig att vilja ännu mer. Närmare allt det goda. Blev även bjuden på persisk förlovningsfest uppe i älskade Umeå som jag ska försöka planera in.
-
Shit people, jag har haft en bra dag, sjukt bra dag, varit sjukt glad bara. Men jag måste ändå få säga hur otroligt mångsidigt livet kan vara. Det vänder på en sekund. Det finns väl något ordspråk för hur ett moment påverkar miljoner andra resten av livet. So true.
- Me against the world /Tupac

never ending story


Utkast: Maj 20, 2011

-
Sjukt härlig bild från i onsdags.
Snodd från giselaa.devote.se
Off to work, puss!

TAGGAD nummer ett i Kalmar

Föreläsning hela förmiddagen, alltid lika roligt att lyssna på MaxMikael! Spenderar gärna mina förmiddagar på det viset. Nu tuggar jag en macka och väntar på Yasmin så vi kan gå träna. Yasmin och Tina berättade igår att de tyckte att det börjar synas på mig att jag tränat, speciellt mina armar.
Gissa om det triggar igång min motivation till max nivå! Nu jäklar ska det pumpas muskler.
-
Sedan är det vidare mot stan med lite ärenden, och efter det står fest på schemat.
Om jag är taggad inför det? Om jag är.
-
Shit vad jag är på bra humör!
-

how ironic, or stupid.

Jag fick ett väldigt fint sms av min vän Gisela idag, tänkte dela med mig av det.

"isn't it ironic? we ignore the ones who adore us,
adore the ones who ignore us,
love the ones who hurt us, and
hurt the ones that love us."
-

-
En glad Gisela och Arijana på Krögers, Kalmar.

Utkast: Maj 15, 2011

Hemkommen från jobb nyligen. Vilken kväll. Sjukt mycket folk på Oleary's i Kalmar.
-
Igår jobbade jag också och det var riktigt kul. Några av de jag jobbat med förut och trivts med på olika ställen har kommit tillbaka och ska jobba över sommaren, sjukt trevligt. Och sedan var det upp och hoppas imorse och åka till Växjö för tyska kurs. Vår guidning på Campus i Växjö gick dock galant. Skönt att ha det gjort. Nu är det bara tenta kvar. Bara och bara. Ganska lätta poäng får man ändå säga. Även om biljetterna fram och tillbaka kostar en del per månad.
-
Eurovision idag, såg resultaten nu. Får nästan säga att jag är besviken på att Bosnien inte kom högre upp. Nu pratar jag endast låtsmässigt och jag tycker inte att de låtar som kom före Bosnien (förutom vinnaren) var bättre. De kunde fått komma på andra plats i alla fall. Men Azerbaijans låt, shit, underbar!
-
Gud vad jag är för pigg för mitt eget bästa. Har bytt lakan och allt nu så jag ska mysa ner mig till tvn och försöka tvinga mig att sova. Jag är döds trött egentligen, sjukt nog. Sen är det upp och hoppa imorgon och rakt mot bibblan för lite plugg.
-
Jag gillar livet.
Zatvori oci kao nekada davno, kad nam je sve do mora bilo ravno..

En oskyldig syster eller bror

Jag såg precis filmen Conviction. Jag vet inte var jag ska börja med hur bra den var.
Mest så tycker jag att den var värd min nio på imdb pga att jag har så nära till situationen som Hilary Swank i filmen sätts i. Hennes bror blir dömd för mord, hon låter det gå ut över sina egna söner och man för att utbilda sig till advokat och få ut sin bror. Kampen, viljan, motivationen, det självklara, är ännu mer självklart för mig. Som jag nyss sa så skulle jag inte blinka på tanken att göra precis samma sak.
-
Det går att diskutera huruvida hon hade kunnat leva sitt liv som vanligt eller ej. Hon offrade trots allt nästintill lika mycket som hennes bror blev fråntaget, barnen. Hon hade inte lika mycket tid till förfogande för de, men de förstår ändå. Hennes man däremot lämnade henne i ett rätt tidigt stadium. Orättvist tycker jag personligen. I efterhand, var det verkligen värt att gifta sig med någon man nu vet inte kunde ställa upp för en i en sådan här situation? Hur kan man bara ge upp så lätt? Ha förståelse för hennes samvete? Och hjälpa istället för att stjälpa. Filmen är baserad på sanning.
-
Min syster. Jag vet inte hur jag ska beskriva min kärlek till henne. Det finns inget i världen jag inte skulle göra för henne, ingenting. Det är inget att argumentera om, tänka på, tveka. Det är nog det enda i mitt liv som jag alltid varit 100% på, min familj. Det är nummer ett och det finns ingenting i världen som kan ändra det.
-
Nocas zvijezde padace
jedna od njih nasa je
jedna nosi utjehu
k'o u snu
volio bih da si tu

Moji drugovi

Moji su drugovi biseri rasuti
po celom svetu
i ja sam selica
pa ih ponekad sretnem u letu
Da l' je to sudbina
il' ko zna sta li je
kad god se sretnemo
uvek se zalije
uvek se zavrsi
s' nekom od nasih pesama
Da smo zivi i zdravi
jos godina sto
da je pesme i vina
i da nas cuva Bog
-
Syster Belma

Utkast: Maj 5, 2011

Vad jag blir ledsen i ögat. Jag har en timme exakt kvar att lyssna på Spotify. Jag vill inte behöva betala för det. Men det känns verkligen som ett måste. Det känns så omständigt att hålla på att försöka fixa varje låt man tycker om, klippa klistra söka och allt man kan göra. Det skulle vara skönt att slippa reklamen även om man vant sig vid det här laget. Men bara det att jag hunnit lyssna på mina tjugo givna timmar på 4 dagar av denna månaden säger ju hur otroligt beroende jag blivit, jag tror jag har spotify igång mestadels när jag är hemma. Ibland somnar jag till det.
-
Apropå internet och begänsningar, jag hade en veckas diet från facebook förra veckan. Okej jag bröt det med en dag men det var endast av rastlöshet. Det är väl då man tillbringar sin tid där också. Men det var hur som helst det bästa jag gjort på länge. Så skönt att rensa huvudet från alla andras liv. Lät fel men ni förstår vad jag menar.
-
Jag är nyss hemkommen från ett seminarie som höll på från nio imorse. Vi läser en juridik kurs nu, delvis inriktad på turism branschen. Väldigt intressant och roligt, skönt med variation. Idag skulle vi skriva avtal och vår grupp blev huvudparten. Vårt avtal blev bra och det är jag glad för. Det handlade om forspaddling och då tänkte jag på min fina hemstad Banja Luka där detta finns. I somras gick vi uppför forsen långt och åkte tillbaka med en vanlig gummibåt. För några år sedan åkte jag på en vanlig luftmadrass och föll av, fick lite blåmärken på benen av alla stenar jag slog i när vattnet drog med sig, hade även lite svårigheter med att simmar upp i land men lyckas så smånimgom. Jag älskar det, kicken jag fick. Mamma höll på att avlida av rädsla båda gångerna medan hon väntade på att jag skulle dyka upp på stranden där hon var. Fastän hon gjorde samma sak som ung och värre;-)
Hoppade från broar och dylikt. Jag älskar naturen där, mitt hemland måste ha den vackraste naturen. Tänk att jag badade i forsen när jag var 3 år btw.
-
Här är den berömda forsen, Vrbas <3

Arise!

God morgon:)
Efter att ha legat sjuk hela förra veckan har jag lagt upp ett strängt träningsschema som började i måndags. Jag hatar verkligen att ligga sjuk. Har dock inte varit det på typ ett år så är ju tacksam.
Mån - ons - fre - gymmet
tis - tors - kondition på något sätt
Jag har även ångest för att jag varit så seg och sovit så länge. Så nu är jag uppa och hoppar. Ska börja med att gå till netto och köpa kycklingfilé som är sjukt billig och jag älskar :) tacka netto!
Och sedan ska jag och Yasmin till gymmet klockan 10, och mycket annat hinner jag nog inte innan seminariet vid ett. Så ser min dag ut.
Har btw kvar cirka tre timmar kvar att lyssna på spotify. Jag vill inte betala, men man måste ju nästan?
.
Like the sea