Good day!

Är i Linköping och hälsar på min syster i några dagar. Ikväll ska vi se New Moon på bio med några andra tjejer från syrrans klass. Jag längtar. Jag längtar också till torsdag för då blir det äggkastning på Coop i vårt område, jag och vänner som bor grannar, och sedan fest. Hela denna helg kommer det också bli fest, i Uppsala. Jag vet att för de flesta kanske det verkar som att mitt liv handlar om bara fest hela tiden. Men jag älskar att gå ut och dansa, det är både en träning och ett beroende för mig. Jag har dessutom faktiskt inte varit ute på riktigt sedan min födelsedag heller, vilket var typ en månad sedan. Såå det behövs med andra ord.

I vanliga fall brukar det vara så att folk gör slut med sina pojkvänner/flickvänner inför sommaren så att de kan ragga nya sådana, flörta och leva livet. Men nu ser man på Facebook nästan varje dag att någon har blivit singel. Har det med långkonjunkturen att göra kanske? Haha. Don't think so. Men det är en intressant synvinkel som man säkert kan gräva djupare i, vilket jag absolut inte orkar just nu.

Ska gå läsa klart min bok istället så jag kan börja på en ny.
Rekommenderar starkt "Pojken som inte fanns" skriven av Dave Pelzer.

Lily Allen - 22

When she was 22 the future looked bright
But she's nearly 30 now and she's out every night
I see that look in her face, she's got that look in her eye
She's thinking how did I get here and wondering why

She's got an alright job but it's not a career
Whenever she thinks about it, it brings her to tears
'Cause all she wants is a boyfriend, she gets one night stands
She's thinking how did I get here, I'm doing all that I can

It's sad but it's true how society says her life is already over
There's nothing to do and there's nothing to say
'Til the man of her dreams comes along
Picks her up and puts her over his shoulder
It seems so unlikely in this day and age


Humanity?

The true-life story of Paul Rusesabagina, a hotel manager who housed over a thousand Tutsi refugees during their struggle against the Hutu militia in Rwanda.

Det har gått fem år sedan den här filmen gjordes. "Hotel Rwanda". Jag hade inte sett den förrän ikväll. Fråga mig absolut inte varför. Dessa filmer är det bästa jag vet, något som påminner oss i västvärlden om att det sker saker utom vårt räckhåll. I början av filmen tänkte jag nästan varför jag inte hade sökt programmet mänskliga rättigheter i första hand när jag ansökte till högskolan, men ganska snabbt efter när jag såg att även Paul är en hotell manager och hjälpte över tusen Tutsi flyktingar via sitt yrke så förstod jag att jag på många andra sätt kan bidra med min hjälp. "Schindlers list" var en film som utgavs 10år tidigare.

Oskar Schindler uses Jews to start a factory in Poland during the war. He witnesses the horrors endured by the Jews, and starts to save them.

Ännu en man som offrade mycket för att hjälpa många människor. För den som räddar en person, räddar hela världen. Bara att det finns/fanns 2 så oegoistiska människor i världen ger mig hopp om en bättre värld. Det finns inga gränser för hur långt vi är ifrån en perfekt värld, men vi måste tro och kämpa för att vi kommer närmare. Jag tror att många människor väljer religion som en trygghet i just detta syfte. Många religioner ger människor förhoppningar och löften om att hur det än slutar på denna jord så kommer det en vacker dag bli bra. Men trots att religioner är skapade just för detta så har även det för många gånger använts som något att döda för. Det kommer alltid finnas goda människor, men det kommer också alltid finnas de som manipulerar och styr oss mot fel håll för makt.

Mina föräldrar har kämpat i 13år för att jag och min syster ska kunna leva ett normalt liv. Det hela började när jag var 3år gammal, i Banja Luka. Jag var utanför vårt hus och lekte på gården. Under den stunden hann det åka förbi ett fåtal stridsflygplan. Stridsflygplan är otroligt högljudda, flyger lågt och man kan skilja de åt. Jag som treåring hörde något ljud, lyfte upp huvudet och slutade le. Nu var leken slut och mitt liv började styras åt ett kanske ödesbestämt håll. Jag vet inte. Jag vet att jag frös till is, jag rörde inte en min men ändå så rann det tårar från mina små kinder. Mamma tog in mig hastigt i huset igen. Det här var ett moment när jag såg min framtid rakt in i ögonen. Jag är medveten om hur min tillvaro ser ut för stunden, men ingen av oss vet vad som väntar oss i framtiden. Vi har sagt "never again" förut.




Här var jag mellan 8-10år gammal, en av många flyktingar i världen.
Moskén "Ferhadija" som finns på bilden (byggd år 1579 under Osmanska riket) förstördes under början av kriget år -92. Videon under visar när man ska inviga återuppbyggandet genom att lägga första stenen.
Detta är den 7 maj 2001.



Jag vill även klargöra att jag inte är för återuppbyggandet av moskén. Jag vill med detta visa att vi trots att det har gått 13 år sedan kriget i ex Jugoslavien, inte kan komma överens utan våld.



Här ruineras en känd bro "Stari Most" i staden Mostar.
Byggdes likaså under Osmanska riket år 1566.
Den nya bron invigdes år 2004. Staden är än idag uppdelad på en "katolsk" och en "muslimsk" sida.

Bron separerar grupperna åt.


I did it again.

Med rubriken menas Shakiras otroligt bra nya låt I did it again. Den är sjukt bra. Hade inte hört den förrän igår när syrran spelade upp den för mig. Lyssna på den säger jag bara.
Nu sitter jag i min och Moas lya och myser under täcket. Nu är det mycket varmare, för vi har tömt elementen. Dessutom så hade tydligen de längst ner byggt om och det hade varit något fel på rören. Men nu är det som sagt bra, kunde t.o.m tvätta håret idag och komma ut utan att frysa alldeles för mycket. Stod dessutom riktigt länge i duschen och hade lite roligt. Vattnet räckte. Imagine that.
Nu ska jag tydligen få besök och vi ska titta på film. Vet inte vad det blir. Sjukt sugen på att se Paranormal Activity. Någon amatörfilm som sägs skrämma upp den mest immuna. Fast den blir nog att se på bio med tjejerna någon dag i veckan, förhoppningsvis.
Jag längtar till Berlin. Vi ska åka i december. Jag och syrrans tjejkompisar. Sammanlagt blir vi fem brudar. Då ska jag se till att supa min egen kära syster under bordet. Ska även ta bildbevis om jag lyckas, fast det kanske hon själv lyckas med också kom jag just på.
Glömde nästan berätta det viktigaste. Kuggade, igen, på min anda uppkörning. Fick samma instruktör, som även var mobbad som lite och nu därför vill hämnas. Det är min och Markanes teori.


I walk the line.




Lyssna och njuut! Nu sticker jag till Lindesberg.


Things that matter.

Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Åkte hit igår för det blev rekordkallt i vår lägenhet och jag var tvungen att duscha, vilket jag inte gjort på några dagar och var omöjligt att göra i den där kylan. Dessutom brukar varmvattnet inte räcka till ibland heller. Nu klagar jag inte, bara påpekar. Men här finns det ju sjukt många fördelar, jag slipper laga mat, jag har allt jag behöver och det bästa är att när man är här sällan så blir man så pass uppskattad att de gör allt för att man ska komma tillbaka så snart som möjligt. Kan vara så simpelt som att jag inte orkar gå upp ur soffan för att hämta ett glas vatten.

Jag satt inne på mitt rum förut och tittade igenom gamla brev, vykort, och saker som bara bär med sig sådana sjuka minnen. Jag har brev som sträcker sig så långt som för 12år tillbaka i tiden. Det äldsta jag har är ett sådant där fjantigt brev som min dåvarande "bästis" skrev till mig och gav mig rätt i handen. Det är fint skrivet och målat i olika pastellfärger som bakgrund. Det roliga med brevet är dess budskap. Det handlar om att min så kallade bästis på den tiden ville säga upp sin vänskap med mig. Hon hade bestämt sig för att hon inte ville sitta bredvid mig längre, för jag hade tydligen utan min vetskap börjat umgås med en annan tjej i klassen lite mer än med henne, därför skulle hon nu byta plats. Det är helt sjukt hur roligt det kan vara att läsa ett sådant brev tolv år senare. Det värsta är att jag är en sådan pussy att när jag läser sådana här brev så kan de vara det roligaste jag sett, samtidigt som det rinner tårar längs mina kinder. Minnen betyder väldigt mycket för mig. Jag är den glada jäveln, som för den delen också nämns i princip i alla brev ("det är inte samma klass utan dig", "jag är inte lika glad längre" och många skämt om saker jag har gjort som fått människor i mitt liv att skratta). Kanske betyder mina minnen så mycket för mig just för att jag kan vara så otroligt stolt över de. Jag ska inte säga alltid, men mestadels i mitt liv så har jag påverkat personer på ett positivt sätt. Jag har lämnat min inspiration, min personlighet och mitt leende i många av de jag har lärt känna i mitt liv. Och jag kan säga att Sverige inte är den enda platsen, eller för den delen Norrköping, där jag har smittat vidare, utan det är många fler än så.
Förhoppningsvis kommer jag kunna fortsätta med detta och även samla på papper, kort och olika saker i mina lådor som en vacker dag, kanske så långt som pensionär kommer få mig att le.



Här är min syster Belma, som för den delen också kan vara förbaskat rolig ibland!


Ett öga som rinner.

Jag har förundrats ett tag nu över när mitt öga ska sluta rinna. Det har runnit vatten ur det hela dagen, och det roliga är att det bara är ena ögat. That is sick man. Sen kom jag fram till nyligen att det kanske beror på att det ämne som vi människor har mest av i våra kroppar är vatten. Hade jag lyssnat bättre eller kanske fått för mig att öppna en bok på mina biologilektioner så hade jag nog kommit på det ännu snabbare.

Visst finns det ingen gräns på hur mycket choklad man kan äta under en dag, inräknat eftermiddag och kväll också? Jag har inte ätit någon mddag än, klockan är nio men dock har jag lyckats få i mig sjuka mängder just choklad. Har även druckit ett glas med vitamin C, en kopp jordgubbste och ett glas med ämnen som vi kvinnor tydligen saknar, (som vitamin C fast just för kvinnor, med järn osv).

Just nu skakar jag på mitt ben för jag är så sjukt uttråkad. Jag har pratat i telefon med flera stycken idag och även mamma och pappa kom faktiskt förbi en kort sväng. De kom fram till att det är sjukt kallt i vår lägenhet. Well, tell me something I don't know.
Jag säger bara, jävla tur att Sex and the City finns! Finns det någon på jorden jag skulle kunna säga högt till att jag älskar den så är det rackarn som uppfunnit denna serie! I love yooou.

Besök hos gynekologen

Japp, där var jag idag. Det mest roliga av allting är att jag hade en tid 14.15 och jag höll på att försova mig. Vet inte om det var för att jag hatar att gå dit eller om jag verkligen var så trött. Har iofs blivit förkyld så jag sov väl inte toppen bra inatt. Hursomhelst tyckte jag att det kunde vara värt att nämna i min kära blogg.
Det var cirka 1-2 år sedan jag var där sist. Och då hade jag som jag sa till henne också inte haft samlag än. Det var smärtsamt som fan. Jag började gråta och kunde inte ens ta ett klamydiaprov. Nightmare! Men idag gick det jävligt bra, speciellt efter att hon visade mig en figur på hur en vagina ser ut och förklarade att där hon skulle stoppa upp den där plastiga haken så skulle vaginan vara så pass uttöjd att man ska kunna föda ett barn därigenom. Rädslan släppte nog lite efter det. Sedan var det ju underbart roligt när hon högt sa "perfekt" typ tre gånger efter att jag hade ställt upp mina ben, samtidigt som hon sköt upp mig i höjden för att kunna ta en närmare titt på mitt könsorgan. Det är inte många tjejer egentligen som pratar om sådant här, i så fall ibland på ett skämtsamt sätt. Men mestadels får man bara höra att det var "obehagligt". Vilket vi nog alla kan hålla med om att det är. Därför gick jag med på att intervjuas av två tjejer som pluggar till barnmorskor på Liu. De ska göra något form av arbete om hur tjejer uppfattar gynekologbesök.