Hela världen ska få veta.

"Don't act like the hypocrite,
who thinks he can conceal his wiles
while loudly quoting the Koran."
Hafez, 14th century iranian poet.

Att någon redan på 1400 talet sa något så klokt medan det för varje dag i vårt så kallade moderna samhälle breder ut sig mer och mer. Hyckleri pågår i varje kultur, mer eller mindre omfattande dock.

Jag såg precis filmen The Stoning of Soraya. Den här filmen borde och förtjänar att ses av alla människor idag. I en stor och idag extremt stor kultur i olika länder i mellanöstern lyder man sharíalagen. Enligt min åsikt borde den bojkottas. Den är dock en så utbredd problematik idag att det nästan är omöjligt. Inte för att jag skulle vilja påstå att något egentligen är omöjligt.
Männen i dessa länder har en så pass stor makt att kvinnornas röster försvinner i dimman. De kan själva bidra till en del men det här måste lösas av hela världen as one. Men som i alla generationer som gått så har vi fortfarande inte lärt oss konsten om hur vi ska enas som ett.
I filmen visas detaljerat hur en kvinna blir stenad för att hon påstås ha varit otrogen mot sin man, det enda som krävs är två vittnen. I detta fallet fick det bli hennes make och hennes arbetsgivare. Maken vill se henne död för att hon lyckas klara sig på egen hand då han hittat en annan att gifta sig med och arbetsgivaren blir hotad till sin egen och sin sons död. Så han väljer att ljuga för den så kallade domstolen. Lagen säger nämligen att

om en fru anklagar sin make för otrohet så måste hon ha bevis för sitt anklagande

om en make anklagar sin fru för samma brott så måste hon kunna bevisa sin oskyldighet

Några av Sorayas sista ord var; hur kan ni göra detta mot mig?



För stenen som kastades av hennes far, för stenen som kastades av hennes make, för stenarna som kastades av hennes båda söner och de cirka 100 stenarna som kastades av hennes livs vänner och grannar, för varje sten som kastades och blod som rann så tänkte jag, vad är det för värld vi lever i?

En bild säger mer än tusen ord.


Musiktips.

God morgon världen, åh vilken underbar dag!

Jag hade en jääättebra kväll på jobbet igår och är väldigt glad idag för jag vaknade pigg och kry och i tid!

För er som gillar Brittan någorlunda men framförallt partymusik, sök på Spotify eller youtube:

Radar - Tonal Club Remix

3 - Wolfgang Gartner Extended Club Remix

Are You Gonna Go My Way - finns tusen olika remixa, något för alla.

Jai Ho (You are my destiny) - A.R.Rahman, The Pussycat dolls, Nicole Scherzinger

Enjoy!

God dag

Det är så roligt att det är lika spännande att bo i min korridor idag som det var för cirka 4 månader sedan, när jag flyttade in. Halv fem på morgonen inatt väcktes jag av knackningar som höll på ett bra tag. Jag är svårväckt. Så går jag upp och en kompis inser att han väckte mig och står och garvar samtidigt som han ber om ursäkt och säger att han är skitpackad. Jag tänkte ja grattis, får jag gå sova nu. Då upptäcker jag när jag kikar ut att det är vatten i hela korridoren så jag frågar vad fan som hänt. Då säger han inte vad som hänt utan förtydligar att det är alkohol och inte vatten. Går tillbaka och lägger mig.
Glömmer allt när jag vaknat och är påväg till köket när jag trampar rakt i en alkohol-pöl. Jaja. Så går jag mot köken och ser att en tjej äter i köket hon inte brukar äta i, så hon frågar om jag sett vad som hänt. Jag går till vårt kök och ser glassplitter all over it, någon brun gegga typ cola aktigt har hällts precis över alla skåpen samt kylskåpen, tomma matlådor lite här och där som inte diskats, tusen vodkaflaskor överallt och påfyllda shotglas med den bruna geggan. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Jag vet att de ska städa, idag!

Dags att sticka till skolan. So looong

Koncentrationssvårigheter.

Har sjukt svårt att koncentrera mig på plugget just nu, så jag ska avreagera mig lite här. Om 24 minuter ska jag gå på powerwalk också. Kände att det var lite tidigt att börja på gymmet än, eftersom jag fortfarande är lite förkyld. Det var i alla fall mammas råd. Och mamma ska man lyssna på.
Det är typ 8 dagar kvar till tentan och allt känns bara så fucking gigantiskt, tur att man hållt igång lite sedan början i alla fall. Snacka om att man hade haft panik annars nu.

Idag känner jag bara hur skönt det är att vara singel, så känner jag de flesta dagar. Visst finns det de få dagar när man vill ha någon, men jag har egentligen mest de dagarna för att jag saknar mina vänner. Hade jag bott i Uppsala eller Norrköping, eller någonstans där jag har någon nära vän så hade jag nog inte ens tänkt på det. Men jag är fri, och det är värt för mig i längden. Åtminstone mer värt än att lägga ner tid på något halvdant.

Ok sista 20 minuterna sen går jag.


Näst efter vapen och narkotika är slavhandeln den mest lönsamma.

You heard me. Jag såg just human trafficking för andra gången. För er som inte sett den men kanske har sett Taken som är ganska lik så rekommenderar jag er starkt att egentligen se båda. De handlar båda om ämnet trafficking.

I human trafficking så jämförs det i en presskonferens hur lönsamt slavhandel är jämfört med narkotika. Narkotika säljer man en gång medan man kan sälja en människa om, om, om och om igen..tills man dödar de eller de själva tar självmord. I väldigt få fall lyckas de bli räddade.
I en annan presskonferens så nämns ordet efterfrågan. Om en sådan efterfrågan i dagens samhälle inte skulle finnas och det heller ej skulle vara ekonomiskt sett ostabila situationer i världen idag så skulle troligtvis heller inte människor arbeta med just detta. Det finns många problem i världen med djupa rötter som behöver lösas för att förhindra andra från att skapas.

Nu är den över men den 18:e april är dagen D. Den förtjänar att nämnas i min blogg.

Over n out


Att vara förkyld när man ska göra annat är bajs.

Som rubriken säger, jag blev förkyld igår och jag är redan less på det. Idag köpte jag dock honung, mjölk, bafucin och alvedon i hopp om att bli frisk snabbare. Aldrig förut lagt så mycket energi och pengar på att försöka bli frisk, mest låtit det flöda på. Kanske borde bli en ny vana. Inte för att jag är sjuk så ofta men ja.. you get it.

Idag var jag även och handlade med en utbytesstudent från min korridor och hon ska göra ett arbete om consumer behavior, så jag blev fotad vad jag än gjorde. Det var en skum känsla. Lite kändis för en dag feeling. Och så råkade hon få in mig på lindex där jag råkade köpa med mig en t-shirt, jeansklänning, mascara och ett knall rosa nagellack... opppsss. Not good economy. Fast jag skylle faktiskt på att det var halv reapriset så allt det där gick bara på 270 kr. And that my people, is amazing.

Lampan i mitt badrum har gått, och någon jävel har skruvat fast den där bollen som täcker lampan snett så jag får inte av skiten. Väldigt frustrerande då man är nyvaken och slår in i allt i badrummet för att man inte ser något och då man får duscha med tända ljus liksom. Inte min favorit situation.

Jag hatar barnmorskor för att de uppmuntrar så starkt till p-piller, fattar ni hur mycket hormoner vi tjejer stoppar i oss dagligen? Det är helt otroligt. Men något som är ännu mer otroligt är att jag är ett levande bevis på den så kallade biverkningen "viktökning". Jag har officiellt gått upp 10kg på 4 månader nu. Det känns galleeet och jag känner mig uppblåst hela tiden och det är skitjobbigt. Sen sitter de där och säger ta de ta de. Jag måste göra något åt detta fort som fan.

Vilket negativt inlägg. Här kommer en skön bild bara för det..



Öl, family guy och sängen, that is life.


Smile on my face.

Älskar dagar när man bara utan anledning känner sig glad, man uppskattar saker och värderar livet väldigt högt. Det gör jag i och för sig ganska ofta ändå jämför med andra men vissa dagar är speciella. Idag är en sådan dag!

Men det har varit en låång dag. Skola i 2-3 h på morgonen, träning runt lunch, mat (utan kolhydrater), pluuuuggg och personalmöte senare på eftermiddagen och nu tvättar jag. Är hemma nu och helt slut på ett riktigt skönt sätt.
Sitter och lyssnar på as nasty musik vilket är så sjukt underbart. Det borde folk göra oftare. Jag har gått så långt som att jag har gjort en sexlista, but hey that's me.

Har sett att min statistik på läsare har ökat drastiskt när jag är inne på msn, bra marknadsföring.
Har fått många kommenterar live om bloggen faktiskt, vet inte om den är så himla vettig att läsa egentligen.
Let me know what you think about it.

Bjuder på en glädje bild. Me on the dancefloor, couldn't be more happy!



Åh nu kom den där låten just shake that assss biiitch and let me se what you've got.. me liiike


Horoskop.

Ekonomi
Det ser ut som om du inte har någon större kontroll över dina pengar.
Därför borde du kanske på allvar fundera över en ekonomisk plan.

Sådär står det i mitt horoskop idag, och folk säger att de inte tror på det. Jag kunde verkligen inte ha formulerat dessa ord bättre själv. Har sådan ångest även om jag vet att jag haft sktikul. Men jag är ju också medveten om att en helg med tre dagars fest och besök i allt från Norrköping, Uppsala till Stockholm kostar.

Summarum, jag har haft det underbart och kommer ruttna i Kalmar en månad framöver så det vare värt!