Tankar och funderingar som dyker upp bland höstlöven..

Jag upptäckte en delvis sjuk sak om mig själv när jag promenerade hem från jobbet i lördags vid tvåtiden. Det var blåsigt men fint som fan ute. Solen sken och höstlöven bara flög över hela mig. Det var så skönt att mitt pass var över och jag kunde inte låta bli att bara le och skratta för mig själv.
Jag började tänka på hur beroende jag egentligen är av andra människors bekräftelser, jag i princip lever på det. Men nu när det mesta sker på mina villkor och jag alltmer blir på vissa sätt självständig så känns det även som att jag inte är rädd för att se sanningen i ögat. För som min f.d. lärare Hans en gång sa till mig "Om man inte vågar se sina fel och brister leder det heller aldrig till en utveckling och förbättring." Han var en mycket klok man han. Det jag vill komma fram till är i alla fall att jag sen barnsben har fått höra av mina släktingar, vänner och alla omkring mig hur söt, vacker eller snygg jag är men så vitt jag minns var det inte ofta jag fick höra hur smart jag var. För sådana är jugoslaver, de berömmer en bara för utseende. Utseendet har en väldigt viktig roll. Har du inga fina barn eller barnbarn som du kan skryta med så blir du typ en outsider. Jag kanske överdriver lite, men visst fan ligger det något i det jag säger. Det faktumet har påverkat mig väldigt mycket undermedvetet. Jag har aldrig tvivlat på hur jag ser ut, däremot tvivlar jag fortfarande på mina hjärnceller. Jag brukar faktiskt skämta om att jag inte har några. Samtidigt så stämmer det faktiskt att jag inte har använt hjärnan många gånger alls förrän nu efter gymnasiet. Det är nu mitt liv börjar och det är nu jag får styra över det, för om inte jag styr så kommer det garanterat styra sig självt åt fel håll. Jag börjar inse mycket annat med livet, vad som är viktigt, men framförallt att det är jag och bara jag i mitt liv. Så småningom kanske jag skaffar en egen familj men det känns fruktansvääärt långt borta. Jag räknar med att gifta mig vid 30års ålder, kanske. Det som är positivt kan jag väl ändå erkänna är att jag ändå är väldigt självständig av mig. Jag har klarat mycket sen små ben och jag har mycket att se fram emot i mitt liv, både dåligt och bra. Fan vad jag svamlar. Men jag kan i alla fall, nu är det dags att jag bevisar för mig själv och inte för någon annans skull utan bara min hur jävla smart jag är. Jag ska trotsa alla de förolämpande skratten jag får som reaktion på vad jag tänker göra med mitt liv och alla mina drömmar. För hittills är har faktiskt allt gått min väg och jag har redan bevisat lite styrka. Du kan om du vill.


Jadu.

Jag satsar, jag skriver ett inlägg trots att datorn kan dö och sudda ut allting. Då blir jag förbannad kan jag säga. Som tio gånger förut. Belma är hemma men sjuk så hon är inget sällskap. Don't mess with the Zohan har jag sett och orkade inte se hela igen så jag försökte ivrigt få datorn normal igen. Nu har den hållt igång fem minuter. Jag måste dock ändå säga hur jävla skönt det är med en lugn och alkoholfri helg. Och precis här dog datorn igår, men nu sitter jag vid en annan så tacka höga makter för det. Nu har jag också andra tankar på G. Jag såg nyss (det var film, men ändå) en pojke som blev knivhuggen och därigenom mördad av två andra pojkar som höll på att slå och mobba dennes kompis, så han försökte bara rädda honom men blev dödad själv. Två vuxna människor stod kanske 300 meter bort och skrek men det skrämde inte pojkarna från att knivhugga den lilla. Hur ska man kunna vara givmild, osjälvisk och snäll i denna jävla grymma värld? Folk är så jävla egoistiska, det är verkligen fruktansvärt. Och inte ens det ordet kan beskriva hur hemskt det är, det finns inga ord för egoismen. Jag vill verkligen inte sjunka in i dåliga tankar och fördomar om människor men det går fan inte att leva utan just fördomar. För tänker man inte på sig själv i första hand så får man nästan skylla sig själv för sitt eget misslyckande. För det är just det man blir, misslyckad, dödad, glömd, skiten i och allt vad det är. Det verkar vara en ond cirkel och jag vet inte riktigt än hur man ska komma undan den utan att vara en av de andra, alla andra.
You are my sister and i love you

Person och klass.

Nu har det gått ännu en vecka med jobb och slit, men pengarna rullar in och min värld med drömmar öppnar sig. För med pengar i fickan löser sig allt, that's just the way it works. På fredag var jag äntligen ledig och gick i min underbara ensamhet på stan tills jag blev spankad av folk i gallerior. Slösade lite pengar och sedan var det personalfest apropå jobbet som ger en cash. Vi hängde på Black Horn och bartendern blev arg för att jag inte ville lyssna på hårdrocksmusik och taffsade på hennes dyra dj utrustning. Sen fick vi i alla fall som vi ville och vi fick gratis vin och kycklingspett. Det skvättes och Josefin luktade tomat. Sen var vi påväg mot Moa till förfest och hon halkade apropå det, det var kul. Förlåt.Hemma hos henne dansades det, skreks, shottades äckliga shotts, upptäcktes att man älskade samma författare och massor med mys. Taxi nästa och mot Otten. Röjjjjaa. Lördagen sov jag mest, men lite hann jag också umgås med kära föräldrar som man ibland tar för givet men inte borde. Så den tiden uppskattades. Senare var det dags för Europa älskade ex-klass att dricka bärs tillsammans. Det var så mycket nostalgi över minnena som vällde över mig medan Samlag försökte disturb my foodconsuming och sparkade bort min sallad från min gaffel. Fyy.
Vi kommer nog hålla ihop och någon gång ses någonstans i Europa som Maria sa, vår kära lärare.

Although you think I cope,
my head is filled with hope...
of some place other than here.

Although you think I smile,
inside all the while...
I'm wondering about my destiny.

I'm thinking about,
all the things,
I'd like to do in my life.

I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope, from today.

Even when you see me frown,
my heart won't let me down,
because I know there's better things to come (Woah Yeah).

And when life gets tough,
I feel I've had enough,
I hold on to a distant star..

Jag, lärare?

Jag ser verkligen inte alldeles för många alternativ framför mig. Men ett av de få är att bli lärare, i språk. Visst skulle det vara ett grymt bra jobb men klarar jag verkligen av att plugga på universitet i fem år? Är det inte lite väl mycket tid av mitt liv... liksom. Fast ändå just nu när jag jobbar på hermelin och ser hur äldre människor jobbar där också. Hur långt på en skala har de kommit med sina liv, kan ju inte direkt vara det längsta man faktiskt kan gå. Så då tycker jag nästan att det vore värt på att satsa på en riktigt bra utbildning. Och shit, tänk på all semester jag kommer få. Till råga på allt träffade jag en lärare på bussen idag som inspirerade mig ännu mer. Hennes mobil hade dött och hon hade sms biljett stackarn, men det var en snäll busschafför. Annars hade hon fått åka på mitt kort såklart. Vi pratade i alla fall och till slut sa hon, det behövs alltid fler lärare. Tänk vad många åsikter jag skulle få framföra och samtidigt ha makten att övertyga trettio ungdomar om saker och ting. Eller åtminstone få försöka, men mest kunna påverka i mindre mängder i alla fall.
Förutom det har dagen varit så bra som man om möjligt kan göra den. En sväng på stan med Tami för att möta på Reem och Bella på en pizzeria och sedan sticka till jobbet. Och jobbet var idag riktigt kul. Vi drev oss mest igenom fyra timmar. Det var sjysst.
Imorgon måste jag upp tolv, shit pomfrit. Godnatt
i will never be your stepping stone, i am standing up right on my own..

En helg i mina dagliga rutiner.

Nu har datorn varit på psykisk behandling och fått ett virusprogram, därför är också allt mitt borta. Men det gör ingenting, det var nyttigt det också. Jag har istället laddat hem duffys nya album rockferry och njuter för fullt. Varenda låt förtjänar att verkligen avnjutas. Nu känns det som att mina rutiner har börjat, men det är skönt att veta att det hela tiden händer något. Förut blev man så lat av att inte göra något att man glömde allt och knappt orkade ta tag i något istället.
Danijela och Belma hälsade på från linkan, vi tittade på filmer, snackade bajs och vi gick lite på stan. Juste Belma körde bil i snabbare fart också. Ola la. Jag jobbade även fredag men sedan var jag med min avslappnade och relaxade till max. Vi degade i soffan, dansade, eller förresten han dansade och jag flöt mest bara på för jag var helt död i kroppen, jag rökte upp många cigg för att jag behövde det och slutligen gick vi en promenad runt strömmen. Det var mörkt på ena sidan men det var mysigt uppe i träden. Vi hittade även en grotta, och stampade lite i golvet för att upptäcka att det ekade och då hörde vi helt plötsligt ett manligt högt stön "arrhhhh". Ojoj shit sov gott.. sa vi när vi såg något svart som rörde sig. Fan vad mitt hjärta stannade där som aldrig förr. Vi kom hem i gott skicka i alla fall och på natten fick jag min mens. Johhho vad jag dog. Ipren fick det bli och sedan stark sömn. Upp och jobba igen klockan nio efter cirka tre timmars sömn. Jobba jobba och mmm gå käka pizza med tamara. För att sedan sluta jobba kl 14.00 och upptäcka att mamma också har bakat massa pizza. Så jag ville slutligen spy av all pizza. Ne jag gillade läget. Jag trodde att jag skulle gå till sängs direkt men icket sa nicke. Så slutligen efter att jag hade i alla försökt fixa mitt nya bankkonto och lite annat så gick jag och la mig vid fem. Stängde av mobilen och gick direkt till förfesten klockan 20 när jag vaknat. Där var en glad Annika och en Jens som har för vana att duscha mig på förfester och förstöra mitt smink och krulla till mitt hår. Jag lyckades bli puts väck som tres sa och sedan blev det till otten. Där gick vi förbi kön som sträckte sig till gatan och gick förbi bara. Brick and lace spelade men sög för att de bara lirade kanske fyra fem låtar. Kul tjejer. Not.
Men vi hade jävligt roligt i alla fall, som vanligt.
Och en ledig söndag har varit skönare än på länge.
Nu ska jag gå sova snart.
I am a distant dreamer.


2sept 2008

Idag hade jag plötsligt något på benen efter klockan tre. Ojdå jag hade visst tatuerat mig! Ska jag vara helt ärlig så visst, det stack till ibland. Men 99% av känslan var att det kittlades. Jag var jävligt nära på att börja skratta flera gånger, hon måste ha träffat någon nerv eller något. Fast då kanske jag hade fått ryck istället?
Jag måste i alla fall få säga att jag inte var ett dugg nervös, jag klarade det helt själv och jag är verkligen så jävla mycket mer än nöjd med min tatuering. Jag har velat göra det här i flera år men har väntat och nu så. Nu har jag den där. I och för sig har jag inte funderat just på den här bilden så länge utan den var ganska spontan. Men så som jag känner mig själv brukar jag inte ångra saker jag gjort. Jag kan nog lära mig att leva med en tatuering, så som jag har lärt mig leva med min lite breda näsa.
"Never regret anything that made you smile."



  



Jag har även varit flitig och gjort lite fotoalbum, eller klistrat in bilder och satt in bilder snarare. Det är så kul att ha, så att man kan sitta senare i sina dagar och titta på de fina minnen. Jag hann också fika med min vän the flusher, och jag blev så glad för hon föreslog faktiskt själv att vi ska festa på våra födelsedagar. Jag längtar redan fastän det är mer än en månad kvar. Sen så har hon fått ett jobb också, det är vi glada för. Våra namn finns förresten fylle inskrivna på en vägg i en toallett i Spanien. Visst är livet underbart?