När man lyckas bli fint full, men dåligt bakis.

Att sitta och berätta om idag kanske inte är så värdefullt eftersom baksmällan som fanns idag efter att jag vaknade vid 5 orsakades av gårdagen. Förutom att vara bakis har jag också lyckats installera en ny dvd, hitta lite nya blåmärken och ciggbränningar men också se Spanien ta EM-guld. Så dagen har inte varit helt utan värde.
Tillbaka till igår så fick jag och Tami vakna vid 8 för att åka ut på crossbanan och sköta flaggningen där, så att de som körde inte skulle köra ihjäl varandra när de redan låg ner. Det var lite annorlunda att sitta och se det live med cirka 2meters avstånd också. Våra kläder förvandlades från svart till bara dammigt, lerigt och smutsigt. Men å andra sidan fick vi se massa svettiga och smutsiga grabbar utan tröja med tatueringar. Det är ingen dålig syn det. Åkte hem vid 3 för att käka lite, sova en timme och sen fixa mig igen. Då möttes vi på Otten(nattklubb) vid 8 för att käka lite tacobuffé och mingla. Nu fick vi chans att faktiskt prata med grabbarna som körde och de hade ganska mycket att säga till om vårt jobb. Hade tydligen kallat oss massa grejer för att vi råkade missa någon enstaka gång när de hade ramlat, för att vi tydligen var väldigt mer intresserade av att sitta och läsa om hur man ska ragga i veckorevyn. Men trots det visade de sig vara väldigt sköna och inte var vi så blåsta som de trodde. Vi fick massor med kuponger till gratis dricka och vi lyckades så småningom bli rejält packade allihopa. Hector kunde knappt stå på benen och när han väl ställde sig upp bara log han så gulligt. Men hans farsa var lite väl skojjig av sig och till slut ville Hector bara bli av med honom, men vakterna började istället märka hur full han var och de blev båda utslängda. Efter lite skrik och gar fick  han sin läpp piercing utslagen, blödde som fan och sattes i handbojjor. Dock snackades de ut allting och fick gå till sitt hotell. Strax därefter gick jag och Tami tillbaka upp, beställde lite cider och vin, och fortsatte festa som fan. Som ni ser på bilden var även jägermeister folk och några grabbar med hemsidan fuckyeah.se där. Intressant kväll med andra ord.


Fika på fika.

Man kan lära sig mycket genom att fika med sina vänner, för när man har suttit där lite mer än en timme kan man fan börja prata om precis vad som helst. Och man kommer bara längre och längre och hela samtalet bara utvecklas. Fan vad djup jag är! Men jag ville framföra det här.
Anyway så åkte jag och Tamara min vän rulltrappa i stan igår innan vår underbara fika. En ganska snygg och söt kille åkte framför oss kanske två meter, max. Då börjar vi prata om tjejer som har tangabikinis på stranden.
Jag: Shit, jag fattar inte hur de vågar röra sig i de.. det är ju helt löst så man skulle typ gå runt och vara spänd hela tiden. Man kan ju inte slappna av..
Tamara: Nej, och sen.. tänk dig alla killars blickar på röven fan vad de skulle glo.
(Illustrerar en rumpa med händerna och tittar framför sig)
Då vänder sig snyggingen om och tittar lite snett på oss, skrattar och börjar gå i trappan för att så fort som möjligt ta sig därifrån. Haha, jag har inte garvat så mycket på länge!

Idag väcktes jag av ett sms klockan 10 på morgonen, ser ni? TIO! otroligt nog var jag inte så trött, trots att jag hade lagt mig vid tre i natt. Så det räckte för mig att sova en timme till och sedan gå upp för att fika med Josef vid 12. Jag kände mig stolt att jag offrade min sömn för henne. Dessutom satt jag där och var avundsjuk som fan på den jäveln som ska åka till Ryssland imorgon och vara där i en vecka. Varför lämna mig här att ruttna medan du befinner dig i världens andra vackraste stad S:t Petersburg?
Ps..ta med dig en bit av den här fina kyrkan till mig, jag är hungrig.


oh baby baby it's a wild world!

..but if you want to leave take good care.

Idag fick jag erbjudandet att följa med på en liftning från Danmark ner till Amsterdam eller Portugal, och jag kan säga så mycket som att jag tittade på min ouppackade väska från Stockholm och funderade på att bara dra iväg. Men inte längre än några sekunder. Det är inte det att det inte lockar mig att sova på central stationer, för det gör det i det sällskapet jag skulle ha, men mest det att jag är tjej. Det är självklart mycket lättare för en kille att göra så, inte för att jag vill låta sådant hindra mig men det är bara att inse fakta om man inte vill gå bli våldtagen i Europa. Synd för det. Jag hoppas att du kan berätta på dina fina sätt när vi ses en dag, så jag åtminstone kan drömma om att jag har gjort det. I och för sig vet man aldrig, jag har tid på mig att förverkliga det också..
Men nu tror jag mest att jag denna sommar ska satsa på kanske lite Umeå? Väldigt mycket Stockholm, Marko och Belmis min systeris. Kanske har jag även råd att sticka till Amela i Oslo en sväng. Men mest av allt ska jag ta en sista minuten resa till Grekland eller något annat varmt och havsnära ställe i denna dåliga väderlek.
Imorgon ska jag väl hinna med att vakna, laga mat och kanske gå till infoteket för att fråga om lite saker.


Midsommar i Sthlm för andra gången.

Jag och min vän Tamara bestämde oss för att åka till Stockholm över midsommarhelgen. När vi kom fram på fredag morgon så var lägenheten redan fylld med juggar och vi drog allihopa på stan, för de väntade på oss. Vi träffade på en kille som jag var så kär i för 2år sedan och jag kan fan inte se idag vad jag såg i honom då. Så kan det gå. När vi kom hem på eftermiddagen så var vi alla trötta, så vi bildade en hög i soffan då vissa sov och andra spelade tv-spel. Sånt gillar jag. Senare var det dags att myspys fixa sig tillsammans alla brudar och sedan börja dricka. Lite tragiskt dock att när vi skulle ut så hade Kroatien som vi hejade på förlorat, och Turkiet vunnit. Det var svårt att missa på stan med allt tutande och alla flaggor. Men visst var vi glada för deras skull, liksom en skånsk tant som stod mitt på gatan och gjorde "kellelelle" ljud för att fira med turkarna. Henne muckade Tamara med, men allt slutade med en kram. Vad som var ännu mer tragiskt är att vi gick runt som lodisar och trodde att vi visste var trädgårn låg, och att det var så jävla stängt som det kan bli när vi kom fram. Så vi började röra oss mot gamla stan, men hittade ett ställe som hette Chaplin's Bar på vägen och gick in där istället. Det visade vara sig ett ställe som alla gick till när de var 18, vi blev mobbade trots att vi faktiskt Är 18. Men förbannat kul hade vi i alla fall. Ragga ragga och dansa dansa. Rolig detalj, en kille bad mig skriva in mitt nummer på hans mobil och jag gjorde det. När jag frågar vilket namn han skrev, säger han inget och att han hade ringt till mig. Fan vad kaxigt, men ändå var det han som hörde av sig först. Tog inte så lång tid. Han fick knappt plats i telefonlistan.
På lördag gick vi på stan igen men inte så mycket var öppet, vi käkade och hann även med att besöka en kyrka. Riktigt fint var det där. Men när vi kom ut igen spöregnade det, och kyrkan skulle stänga. Så vi ställde oss på kyrkogården, tog på oss koftorna på huvudet, ställde oss under ett träd och tände några cigg. Det såg ut som allt annat än normalt..



Vi kom hem vid sextiden, somnade en kort sväng igen och sedan var det dags att sminka sig och get up stand up. Det var också dags att byta till vitt vin idag, vilket jag halsade i mig rätt fort och jag var glad redan vid 22-23.00. Ikväll vann Ryssland och jag var besviken på Holland som hade spelat så bra genom hela EM. Men vinst är vinst. Planerna var att dra till en balkanfest, men den visade sig för mig och Tamara vara lite för seg. De andra stannade, vi drog vidare. Destination unknown ledde till ragg runt hörnet och guidning till alla bra uteställen, som vi dock inte kom in på för att det var 23års åldersgräns i princip överallt. Tur att vi inte stod i kö i alla fall, så jävla kung på att trängas. Fan vilka otrevliga vakter. Men till slut, när vi hade gått förbi EM studion och hälsat, blivit av med våra ragg, så hittade vi ett soft litet speciellt ställe någonstans. Där träffade vi några göteborgare, som var för gamla för oss. Dock snygga. Trötta i benen satte vi oss på en bänk och träffade ängeln som räddade vår kväll. Så vi drog med några sköna snubbar till Spybar, där vi såg söta ut och kom in. Det här hade jag stället hade jag jävligt höga tankar om kan jag säga, men så coolt var det inte. Alldeles för trångt, dyrt och gammal musik.
Festen fortsatte och vi väckte syster belma som kom ner i ett lakan och öppnade åt oss vid 8 på morgonen. Pinsamt att träffa alla som tittade på oss som att vi var prostituerade i korta kjolar och stora örhängen, bara för att de jobbar och vi har ledigt. Sov bort hela dagen gjorde vi och åkte hem igen till ruttna Norrköping. Back to life. Crap.




daaaj mi vina da se napijem!

Pizzabagarn.

Först vill jag fråga varför ni som läser min blogg inte säger nåt? Kommentera mera, det är kul med feedback även om ni bara vill säga hej. Eller nåt, inte vet jag.

Hursomhelst så bakade jag pizza för första gången idag, helt själv lyckades jag göra två pizzor! Och ni ska bara veeta hur jävla goda de blev. Jag kände mig riktigt stolt också med tanke på att de smakade nästan exakt som mammas goda. Det var dagens mål. Förutom det sov jag som vanligt när jag inte har något att göra till cirka tre. Har inte fått sova ordentligt på sista tiden, när syster är hemma och väcker mig varje morgon. Så det var skönt!
Mycket tid spenderas på Fotbolls-EM denna sommar, kommer kännas jävligt tomt när det tar slut. Det är min trygghet just nu och min underhållning. Det blir också en anledning att träffas med polarna, lättare att samla ett gäng då. Kommer nog bli nice på onsdag med Ryssland-Sverige, när vi sitter där med våra ryska vänner. Förutom det måste jag gå upp tidigt tre dagar i rad nu. Arbetsförmedlingen onsdag och torsdag men sen blir det roligare på fredag då jag och Tami min ska åka till Stockholm. Det är midsommar, fest och fy vad kul vi ska ha.
Nu ska jag fundera över vettiga saker som jag kan prata med min handläggare om imorgon. Hihi.

Fotbolls EM 2008, min åsikt om det hela.

Finns mycket jag skulle vilja säga och mycket jag tycker är orättvist framförallt. Polen till exempel förtjänade att vinna matchen mot Schweiz eller Österrike, minns inte vem de spelade mot av de två, hursom så fick det landet en gratis straff i förlängsningstiden vilket de inte förtjänade. Fan så taskigt läge för polackerna. Förstår den ilskan.
Nu när det har kommit lite längre, så pass långt att matcherna måste spelas samtidigt för att man inte ska kunna arrangera resultaten. Nu märks det så tydligt att man försöker spela ut Turkiet ur hela EM, men de ger sig inte. Fan vilken styrka som finns i det laget det här året, helt sjuuukt! Det är också det jag diggar de för just nu. Som galningarna spelade igår.. sätter tre mål på raken i sista tio minuterna. Kloocckkrent. Kan tänka mig vilka chockade miner alla fick, när muslimer som de är klådde och lurade de allihopa. Och att Schweiz skulle vinna mot Portugal på riktigt? Snälla, på ett annat jordklot kanske men fan inte igår. So cut the shit and start playing for real bitches, if you ain't got nothing better to come with. Suryoyo!!


Studenten Arijanas lyckliga dag.

Ja vad ska man säga egentligen. Nu skriver jag ju i efterhand också, vilket inte ger den riktiga känslan. Fast å andra sidan har jag nu lite erfarenhet av hur det är att vara arbetslös shalallaa på riktigt. Not fun, not fun at all. Jag har även spenderat lite tid på arbetsförmedlingen för att skriva in mig och då träffat på lite lärare. Känns så skumt hela det där. Jag vill bara springa bort från verkligheten och slippa använda hjärnan som jag alltid har gjort förut. Jag har alltid bara hängt med, men nu måste jag ta hand om mig själv. Har även bestämt att jag ska laga mat varje dag nu från och med imorgon. Måste bara informera mamma och pappa om det också, då blir det real stuff. Men på många sätt är det också skönt att vara egen, slippa plugga och allt det där (inte för att jag gjorde det ändå, men ja..). Jag vill stanna här i sommar kanske och sen dra iväg någonstans till hösten. Lär ändå bli mycket Stockholm och mys med syster i sommar medan hon är ledig. Det ska bli skojjs. Nu känner jag för att ta en promenad and clear my mind. Först lägger jag upp bilder också...justja.




 
Fyfan vad vi är brrraaaa!

Min bal 2008.

Jag hade sett fram emot balen länge faktiskt. Men när jag i sista minuterna och när jag vaknade samma dag med panik förstod hur mycket som krävdes för att få det att gå ihop så kändes det inte lika värt. Men så småningom löste sig det mesta i alla fall även om det inte blev som det skulle ha blivit om allt hade gått som man velat. Däremot är det viktigaste att man har gått på balen, själva principen att jag nu har förverkligat den där drömmen om min egen Prom från alla tonårsfilmer man har sett undet sin ungdom. Att jag dessutom verkligen lyckades pricka in rätt färg och få de flestas reaktioner och blickar satt fint. Sam blev kallade för kalaskille av rektorerna och bjuden på en bärs av Matsa, vår galna lärare som körde på hårt med disko-dans. Sådant som hör till, antar jag. Slutligen kan jag även säga att maten var helt okej, men potatisgratäng har aldrig smakat godare än den där. Fan vad god den var, creds till er kockar! Stand-up komedin var också bra, faktiskt. Sedan blev det lite vals, som kunde ha gått mycket bättre. No more vals så att säga. Avslutningsvis var det ett liveband som spelade disko -och soulmusik och de var skitbra. Synd bara att folk knappt gav de en chans och drog ut innan de hade sjungit sin första låt. När man ändå lagt så mycket pengar på en bal, kan man väl åtminstone stanna där och göra det bästa av det. Det blir som det blir i alla fall. Kul var det att se alla så fina i alla fall. Bara därför var det värt allt.
image266image268