Vart tog sommaren vägen?

Igår var det svinigt kallat. Har nog inte varit så kallt än, förrän igår. Jag var helt blå när jag kom ut ur duschen mitt i natten. Fifan.
Idag hade vi föreläsning på skype, sjukt coolt men samtidigt läskigt. Michael Hall föreläste från Australien för oss. Han sa bland annat i slutet att det var många som trodde att tekniken skulle ersätta "face-to-face" kontaken i framtiden, trodde många idag. Men han påpekade hur man faktiskt måste träffa människor för att skapa ett förtroende mellan varandra för att kunna göra framtida internationella affärer. Scary med teknik!

Ikväll blir det förfest med några av favorittjejerna i Kalmar och utgång. Sist jag drack mitt rosévin gick det åt helvete, får se hur jag lyckas hantera det idag. Gott är det! Sedan blir det seminarium imorgon och direkt till Norrköping efter det. Sedan väntar Paris, Paaararrrrrrisiiisisisi. Kan inte säga det nog många gånger!

Jag fick resten av bilderna, alltså de som inte ligger ute på facebook, från Karin igår. Det är från vår semester i Kroatien (Zadar, Makarska) och Bosnien (Banja Luka). Desto kallare det blir, desto mer saknar jag sommaren och undrar vart den tog vägen. Det gick så snabbt, och jag kan inte säga annat än att det var en av mina absolut bästa sommrar. Så jag tänkte berätta lite nu.


 

Vår första kväll / natt tillbringade vi vandrandes i Zadar. Strosade runt hela natten och tittade på gamla stan som var otroligt vackert. Vi tänkte att det var ovärt att betela boende så vi hittade en bar att hänga i. Efter att baren hade "stängt" satt vi kvar med bartendersen och drack ända till morgonen runt 6 då vår buss till Makarska (dit vi skulle egentligen) gick.



Hamnen i Zadar.



I Zadar hittade vi Konsum med ett Z.



När vi väl kom till Makarska, med en sönderdragen resväska som innehöll 20 kg av skitgrejer så satte vi oss på balkongen med ett av de godare rödvin jag druckit faktiskt. Här tillbringade vi många fina stunder, speciellt medan den andra duschade. Det fanns tillfällen vi funderade på om vi skulle duscha tillsammans eftersom vi hade bråttom till våra träffar med boys men insåg att vi fick klaustrofobi endast av att vara själv i duschen.



På nattklubben Deep hittade vi nya vänner från Australien.



Bara för att pappa säger att Karin åt nyttigt hela tiden och jag fett så vill jag med denna bild visa hur mycket broccoli med räkor och annan havsmat jag åt. Så det är så!

 

Vi var arga på servitören eftersom Karin bett om att få lite blodig tonfisk, men den var helt torr. Därför snodde vi räkskalare, som vi fortfarande har som minne till detta.



Här kan jag inte riktigt påstå att jag fullt kommer ihåg vad jag höll på med.

Där har vi den snodda räkskalare, vi hade fortfarande lite skadeglädje i oss.




 
Ibland satt vi på stranden tills det blev morgon och vi snart hungrade ihjäl, avnjöt lite mer rödvin, lite sång, cigaretter, fotbad eller vad det kunde vara vi ville få för oss att göra.



Här kommer ett fenomen vi fortfarande tycker är helt otroligt. Karin på denna bilden, har varit ute en hel natt och festat på max nivå, suttit på stranden tills bilarna började åka till jobbet och folk öppnade restaurangerna. Karin ser lika perfekt ut ändå, what a woman!



Jag för heta diskussioner om före detta Jugoslavien med en Kroat. Han var otroligt förstående och rolig att diskutera med. Dessutom ganska snygg?



Ännu ett fenomen vi fortfarande förundras över. Vad hände här egentligen? Karin, vad gjorde du medan jag sov?



Pappa pappa, kolla jag äter SALLAD! Den var hur god som helst btw. Jag vet inte hur man säger det men kanske hemodlade tomater, gurkor och andra grönsaker? Som har så mycket mer smak och saft. På den här restaurangen fick vi definitivt den bästa servicen också. En blomma ur trädgården och ett glas bubbel som välkommande, maten, och sedan frukt efterrätt med dessert likör. Tack för det.



Dessutom var det sjukt mysigt!





Vi träffade en kille som hette Mario, han var jätte trevlig och någon form av modell. En av de snyggare kroaterna jag sett i alla fall.



Ibland behövde vi en kaffe på morgonen, och då fanns det precis på stranden. Här tillbringade vi stor del av vår tid faktiskt, allmänt njutande av utsikten (bartendern och stranden).



Dääääär har vi honom!



På hemväg från beachen. In på affären och köpa lite rödvin först bara. Jag hade sjukt heta rosa gummisandaler som jag hade på stranden apropå stranden. De slängde en jävla ungjävel i havet utan någon som helst anledning när jag var ute och simmade. Så jag fick jaga rätt på hela tjeckiska släkten på stranden för att starta en dyknings jakt efter det. Upprörande.



En gång beställde jag en cosmopolitan men fick en.... fruktsallad?



Nu jävlar har Karin fått syn på någon hon vill ha, nu!



"Karin, seriöst, vart var det vi bodde nu igen?"



Ibland lyckades vi bli aspackade redan på stranden där vi satt fram till det blev mörkt och spelade schack med några killar från Bosnien.



Sådana dagar/kvällar var vi glada!



Jag var alltid sist i vattnet och badade med ölmagen. Finns knappt något mer underbart än att vara smått påverkad och vara helt ensam i ett gigantiskt hav.



Ibland sprang vi för att köpa frukost!



Vi tyckte att servitören skulle ligga ikväll, så vi bjöd på lite kondomer!



När vi om till nästa ställe så tyckte vi att servitören verkade så besvärad av att ta kort på oss att vi tyckte att även han var i desperat behov av ett ligg, så vi gav även honom lite kondomer med räkningen.



Vår sista kväll tittade vi oss omkring och alla verkade vara så himla fulla och ha så roligt så vi bestämde oss för att göra någon åt vårt alltför nyktra tillstånd. Vi gick till baren, men redan här borde vi insett konsekvenserna av att detta inte skulle sluta bra..



Livet är underbart..



.. eller inte? Karin, ska vi se hur mycket jag kan skaka på huvudet utan att välta omkull?



Jag, och något som ser ut som en Kebab i en främmande båt.



Ingen Kebab, men absolut någon som enligt Karins min går att bedöma som fruktansvärt gott just nu.



Jag ligger på kyrkmuren. Detta är de få spår vi kunde hitta från denna kväll... vår sista kväll.. då vi vaknade med skorna på och världens äckligaste backfylla. Dessutom med endast en halvtimme på oss att sticka the hell out of rummet som låg upp och ner.



Boys boys boys.



Karin ber om förlåtelse för alla synder.



Det var lite av allt som hände under en vecka i Kroatien.



Vi är bruna och nöjda så vi sätter oss på en buss till Banja Luka (Bosnien och min hemstad).



Ortodox kyrka i Banja Luka.



Karin gillade kakorna som man fick med kaffet och tömde stället på de.



Jag fick mina pannkakor med tusen kilo socker.



Huvudgatan (Gospodska).



Lyx frukost hos världens bästa mormor.



Här har vi trapporna som gav mig mina benmuskler efter två månaders vistelse i Bosnien.



Vi åt cevapcici och drack Sarajevsko, utsatte Karin för lite kultur.



Sen mötte vi upp mina barndomsvänner.



Som tyckte att det var roligt att träffa en svensk och tyckte om Karin väldigt mycket.



Sedan var Karin tvungen att åka hem till Sverige pga jobb så jag och mormor följde henne till bussen och sa hejdå. Det här var Karins och min vistelse nere i f.d. Juggeland. Jag stannade kvar i ytterligare cirka två månader men det orkar jag inte berätta nu. Hoppas ni hade trevligt genom vår resa.


Kommentarer
Postat av: Marko

Fina bilder:)



Är nyfiken vad du och kroaten kom fram till om Jugoslavien ;)

Postat av: Belma

åh vilken mysig frukost det va. till och med rosor :)

2010-11-17 @ 22:18:12
Postat av: josse

vad kuul. :)

2010-11-18 @ 01:53:21
Postat av: magz

fasen vad fina bilder! nu längtar jag till nästa sommar haha

2010-11-18 @ 22:33:01
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback